Spring naar content

Zorgeloos verlonen, ook in 2024

02 november 2023

Heeft u ook het idee dat het jaar opeens heel snel gaat? Het lijkt alsof de meesten van ons net hebben mogen genieten van een fijne zomervakantie. Maar opeens liggen de pepernoten in de supermarkt en rijden we weer in het donker naar ons werk.

 

Stiekem komt het nieuwe jaar alweer in zicht. Voor de loonadministratie is de start van een nieuw jaar altijd een belangrijk moment.

 

De loonaangiften moeten voor een heel kalenderjaar cumulatief aansluiten. Het roer van de loonadministratie gedurende het jaar omgooien kan wel, maar brengt vaak veel werk met zich mee.
Als het gewenst is dat de loonadministratie anders wordt geregeld of via een ander pakket verloopt dan is 1 januari het ideale moment om over te stappen.

 

Het mooie van deze tijd van het jaar is dat er nog voldoende tijd is om na te denken of er nog winst te behalen is rondom de loonadministratie. November is de ideale maand om je te oriënteren. Wanneer de conclusie is dat het inderdaad beter, sneller of zorgvuldiger kan dan kunnen knopen worden doorgehakt. November en december kunnen vervolgens gebruikt worden om gegevens over te zetten, in te richten en te testen. Zo ga je met een gerust hart januari in, dat toch vaak de drukste en meest intensieve maand is voor menig salarisadministrateur.

 

Zet de pepernoten dus nog heel even opzij en denk ook alvast aan 2024.

 

Ervaart u ergernis aan fouten in de salarisadministratie? Of kost het u maandelijks teveel tijd? Worden er nog veel handmatige acties en controles gedaan? Misschien twijfelt u of er “op de achtergrond” foutjes geslopen zijn in de loonadministratie? Wij helpen u graag om deze zorgen weg te nemen voor het nieuwe jaar.

 

Wij kunnen uw salarisadministratie, met AFAS Software, volledig uit handen nemen of wij kunnen u op afstand ondersteuning bieden. Dit biedt u o.a. onderstaande voordelen:

  • Een online portaal waar u op elk moment alle gegevens kunt inzien en aanpassen;
  • Een app voor uw werknemers waarin ze hun gegevens kunnen inzien, hun loonstroken en jaaropgaven kunnen oproepen en verlof kunnen aanvragen;
  • Een vast contactpersoon voor al uw vragen;
  • De geruststelling dat uw loonadministratie door een ervaren loonadviseur wordt gecontroleerd;
  • Proactieve advisering bij wetswijzigingen of wijzigingen in de CAO.

 

Heeft u behoefte aan een vrijblijvende toelichting of een demo van de mogelijkheden? Neemt u vooral contact op met mij of een van de andere loonadviseurs van Witlox VCS.

Sebastiaan de Nijs