Spring naar content

Subsidie voor de schone bestelauto

08 februari 2013

Heeft u een nieuwe bestelauto voor het bedrijf nodig, overweeg dan eens een ‘schone’ bestelauto. U komt dan mogelijk in aanmerking voor de nieuwe subsidieregeling emissiearme taxi’s en bestelauto’s. Hier geldt: hoe schoner de bestelauto, hoe hoger het subsidiebedrag.

Hoe schoner hoe meer subsidie

De subsidie is er speciaal voor bedrijven die besluiten over te gaan tot de aanschaf van een schone nieuwe bestelauto, taxi of een bijzonder voertuig (bijvoorbeeld een bestelauto voor gehandicapten). Een bestelauto met een uitzonderlijk schone benzine-, lpg-, aardgas- of dieselmotor levert u € 1.250 subsidie op. De subsidie voor een plug-in hybride of elektrisch aangedreven bestelauto bedraagt € 3.000.

Daarnaast is er ook nog een extra subsidie van € 2.000 mogelijk voor een volledig elektrisch voertuig. Alleen de 1e kentekenhouder die gevestigd is in een zogeheten knelpuntgemeente kan een beroep doen op deze extra subsidie.

Aanvullende eisen

U komt alleen in aanmerking voor de subsidieregeling als de bestelauto vrijgesteld is van BPM of als u recht heeft op teruggave van BPM. Bovendien moet de nieuwe schone bestelauto na 1 oktober 2012 en voor 1 januari 2015 voor het eerst op naam worden gesteld. Alleen de eerste kentekenhouder kan een subsidieaanvraag indienen.  

Meer informatie over deze regeling en het aanvragen van de subsidie vindt u op de site van Agentschap NL.