Spring naar content

Belastingdienst betracht coulance bij aangifte voor ondernemers

31 oktober 2014

Sinds afgelopen dinsdag ervaren ondernemers problemen met het inloggen op het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst en bij het inzenden van hun aangifte. Er wordt hard gewerkt aan het oplossen van de verstoring, maar er is er geen duidelijkheid over het tijdstip waarop de problemen volledig zijn verholpen. De Belastingdienst heeft besloten om de inlevertermijn te verruimen tot en met dinsdag 4 november

Voor enkele ondernemers is het op dit moment wel mogelijk om aangifte te doen. Maar omdat velen op dit moment tegelijkertijd hun aangifte proberen te doen, zijn verbeteringen nauwelijks zichtbaar en kan de postbus verstopt raken.

De Belastingdienst vindt het vervelend – het moment is ook zeer ongelukkig – en begrijpt dat dit voor onrust bij ondernemers kan zorgen. Daarom is er besloten om de inlevertermijn te verruimen tot en met dinsdag 4 november. Indien de problemen na het weekend nog niet zijn opgelost zal er een nieuw besluit worden genomen. De betalingen moeten wel voor 1 november binnen zijn, zo laat het ministerie van Financiën weten.

Mochten ondernemers hun betalingskenmerk niet bij de hand hebben, dan kunnen zij gebruik maken van de Zoekhulp Betalingskenmerk. Deze is te vinden op de website van de Belastingdienst.