Spring naar content

Zorgeloos verlonen, ook in 2021

23 februari 2021

Januari betekent voor salarisverwerkers extra lange dagen maken en soms zelfs in het weekend nog wat uurtjes meepakken. Dit is simpelweg nodig om ervoor te zorgen dat alle salarissen weer tijdig en op de juiste wijze verwerkt worden. De maand januari is tenslotte leidend voor de rest van het jaar en die basis wil je goed berekend hebben. 

Ook dit jaar stonden we weer voor de uitdaging om dit op een correcte manier te doen, zoals altijd rekening houdend met alle wijzigingen op het gebied van de loonheffingen, pensioenen, sociale verzekeringen en overige fiscale aangelegenheden. 

Omdat deze materie best complex is, vragen veel klanten aan ons om een loonscan te doen. Dit betreft dan vooral klanten die hun salarisadministratie in eigen beheer verwerken of elders uitbesteed hebben. Bij deze loonscans komen we dan vaak onregelmatigheden tegen, zoals het verkeerd toepassen van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans), het geen rekening houden met de 60 maanden termijn van de zakelijke auto’s of het onjuist toepassen van de reiskostenvergoedingen. Verder merken we dat werkgevers niet of niet volledig op de hoogte zijn van de meeste recente subsidiemogelijkheden, bijvoorbeeld voor het in dienst nemen van oudere werknemers of bij leerlingen die een BBL opleiding volgen. 

Wilt u 2021 met een gerust en zeker gevoel blijven verlonen? Laat ons dan uw huidige salarisadministratie beoordelen of alsnog een scan uitvoeren. Neem daarvoor gerust even contact op met mij of met één van mijn collega’s van Team Personeel.