Spring naar content

Vooruitdenken ‘loont’

14 september 2021

De meesten van ons hebben mogen genieten van een fijne zomervakantie. We zijn uitgerust en inmiddels weer enthousiast aan de slag.

 

Het lijkt misschien nog ver weg, maar het nieuwe jaar komt stiekem alweer in zicht. En voor de loonadministratie is de start van een nieuw jaar altijd een belangrijk moment. Met name omdat de loonaangiften voor een heel kalenderjaar cumulatief moeten aansluiten. Ook als het gewenst is dat de loonadministratie anders wordt ingericht of via een ander pakket gaat lopen, dan is 1 januari het ideale moment om over te stappen. Het roer gedurende het jaar omgooien kan uiteraard wel, maar brengt vaak veel werk met zich mee.

 

Het mooie van deze tijd van het jaar is dat er nog voldoende tijd is om na te denken of er op dit vlak nog winst te behalen is. September en oktober zijn de ideale maanden om je te oriënteren. Wanneer de conclusie is dat het inderdaad beter, sneller of zorgvuldiger kan, dan kunnen knopen worden doorgehakt. November en december kunnen vervolgens gebruikt worden om gegevens over te zetten, in te richten en te testen. Zo ga je met een gerust hart en goed gevoel januari in, dat toch vaak de drukste en meest intensieve maand is voor menig salarisadministrateur.

 

Dus, erger je je op dit moment misschien aan fouten in de salarisadministratie? Of kost het je maandelijks te veel tijd? Worden er nog altijd veel handmatige acties en controles gedaan? Of twijfel je of er “op de achtergrond” foutjes geslopen zijn in de loonadministratie? Wij helpen je graag om deze zorgen snel, zorgvuldig en ruim op tijd weg te nemen.

 

Onze experts kunnen jouw salarisadministratie volledig uit handen nemen of op afstand ondersteuning bieden. Wij werken met AFAS Software en dit biedt o.a. de volgende voordelen:

  • Een online portaal waar je op elk moment alle gegevens kunt inzien en aanpassen;
  • Een app voor alle werknemers waarin ze hun gegevens kunnen inzien, loonstroken en jaaropgaven kunnen oproepen en verlof kunnen aanvragen;
  • Een vast contactpersoon voor alle voorkomende vragen;
  • De geruststelling dat jouw loonadministratie door een ervaren adviseur wordt gecontroleerd;
  • Proactieve advisering bij wetswijzigingen of wijzigingen in de CAO.

 

Blijf dus vooral niet al te lang hangen in dat fijne vakantiegevoel en denk ook alvast aan 2022. En mocht jouw huidige administratie nog niet helemaal op orde zijn, neem dan gerust even contact op met mij of een van mijn collega’s voor een vrijblijvende toelichting of een demo van de mogelijkheden.

Sebastiaan de Nijs