Spring naar content

Samen Fit!

16 september 2021

Werken aan een keukentafel, kleine laptopschermen, veel thuis en weinig contacten, sportscholen en sportverenigingen dicht. Zomaar wat aspecten uit het afgelopen anderhalf jaar thuiswerken door corona.

 

Al een aantal jaren bieden we collega’s de mogelijkheid om mee te doen aan de Singelloop met presentaties, gezamenlijke trainingen en een hardloopshirt. Juist dit jaar wilden we dat gezien die aspecten van het thuiswerken groter aanpakken. Met het programma “Fit de lente in” zijn we begin dit jaar begonnen met verschillende activiteiten die kunnen bijdragen aan de fitheid van onze collega’s. We kregen presentaties over effectief trainen, ergonomie en bewegen. Wandelaars kregen een wandelpakket, fietsers een wieleroutfit en ook de hardlopers werden in het nieuw gestoken.

 

Van de activiteiten moest helaas veel nog online en de Singelloop gaat niet door, maar onlangs konden we toch buiten bij elkaar komen voor een bootcamp-sessie door personal trainster Anneloes Verhoeven van Samen Fit.

 

Met verschillende oefeningen liet Anneloes ons zien dat we veel spieren veel te weinig gebruiken. Dit zorgde voor nogal wat spierpijn de dag erna, maar vooral ook voor een voldaan gevoel van het trainen. Maar het mooiste was misschien nog wel dat collega’s elkaar weer in levenden lijve konden zien en spreken.

mr. Jeroen Botermans