Spring naar content

Het nieuwe pensioenstelsel vraagt om actie

11 maart 2021

Den Haag is op dit moment druk bezig met het wetsvoorstel Toekomst Pensioenen. Het streven is nog steeds om het wetsvoorstel per 1 januari 2022 in te laten gaan. We weten al wel dat werkgevers hun collectieve pensioenregeling opnieuw moeten gaan inrichten. 

Pensioen was in het verleden een arbeidsvoorwaarde waar eigenlijk niemand echt naar omkeek. Het was gewoon een van de dingen die even geregeld moesten worden. Maar ‘het pensioen’ is vandaag de dag niet meer los te denken van andere arbeidsvoorwaarden en wordt door veel werknemers als belangrijk onderdeel van hun totale pakket gezien. Daarnaast draagt een goede regeling ook structureel bij aan de duurzame inzetbaarheid van iedereen. 

Het nieuwe pensioenstelsel is dan ook het moment bij uitstek om als werkgever naar je totale arbeidsvoorwaarden te kijken. Zo zullen er keuzes gemaakt moeten worden met betrekking tot de toezegging ouderdomspensioen, de hoogte van het nabestaandenpensioen en de compensatie van werknemers. 

In deze video gaan we verder in op de inhoud van het nieuwe pensioenstelsel en ben je snel op de hoogte van wat er allemaal gaat spelen. 

Mocht je verder nog vragen of behoefte hebben aan ondersteuning, laat het ons dan weten. Ons Team Personeel staat voor je klaar en heeft alle disciplines in huis; van arbeidsjuristen tot HR adviseurs en van loonadviseurs tot pensioen- en inkomensadviseurs.