Spring naar content

De Avans-Witlox VCS lezingen – editie 2017

28 november 2017

Al jaren organiseren wij in samenwerking met Avans Hogeschool Breda lezingen waar studenten, docenten en medewerkers van Witlox VCS elkaar treffen. Zo ook dit schooljaar weer 3 stuks, bij Podium Bloos in Breda. De lezingen behandelen inspirerende, actuele onderwerpen die invloed hebben op de toekomstige maatschappij en de rol van de accountant hierin. Dit jaar was het een extra bijzondere editie: we vieren immers het 20-jarig (‘porseleinen’) huwelijk tussen Avans en Witlox VCS.

Gedurende de lezingen is veelvuldig stilgestaan bij deze unieke samenwerking tussen Avans en Witlox VCS. Zo wordt aandacht besteedt aan persoonlijke en maatschappelijke acties voor de directe omgeving van de studenten en vinden er komend jaar diverse ludieke acties plaats die iets te maken hebben met het getal ‘20’. Als klap op de vuurpijl is er tijdens de laatste lezing een nieuw 4-jarig samenwerkingsconvenant getekend door Avans en Witlox VCS, met de aanwezigen als getuige.

De derde en laatste lezing van deze editie – door gastspreker Rachid Berragiy van BeHr Groep Nederland – maakte veel indruk op het publiek. Het onderwerp was ‘multiculturele diversificatie’. Wat doe je bijvoorbeeld als een mannelijke klant niet met een vrouwelijke medewerker van jouw kantoor wil samenwerken vanuit zijn geloofsovertuiging? Deze en soortgelijke vraagstukken riepen veel reacties op binnen het publiek, met veel discussie als gevolg.

Na afloop van de lezing was er voldoende gesprekstof om onder het genot van een welverzorgd hapje en drankje na te praten en elkaars meningen uit te wisselen. De laagdrempeligheid zorgde – zoals altijd –  voor veel vermenging van alle aanwezigen.

Uiteraard is er ook weer stilgestaan bij de best debatterende studenten. De beste 5 studenten van de lezingen 2017 zijn uitgenodigd voor een uitgebreid diner bij sterrenrestaurant Wolfslaar.

Onze lezingen zorgen elke keer weer voor een bijzonder avond en dat wordt wat ons betreft nog vele jaren voortgezet.