Spring naar content

Corona, niet weer…

09 oktober 2020

Als voorzitter van onze Vakgroep Zorg & Welzijn spreek ik veel mensen uit de zorg. Ik hoor en voel de zorgen om me heen. In het voorjaar was de druk op het personeel van ziekenhuizen en op de huisartsen(posten) enorm. De reguliere ziekenhuiszorg werd afgeschaald. De Thuiszorg, de Jeugdzorg, de GGZ en het Welzijnswerk werden geconfronteerd met zorgweigeraars, de groepsactiviteiten konden geen doorgang vinden en locaties werden tijdelijk gesloten.

Vanuit mijn rol als controlerend accountant neem ik graag een kijkje in de keuken van een bedrijf. Tijdens de intelligente lockdown van begin dit jaar gingen we massaal thuiswerken en zag en sprak ik collega’s, klanten en relaties voornamelijk via het beeldscherm. Dat was even wennen voor iedereen. Ik kreeg letterlijk een kijkje in iemands persoonlijke keuken en heb vele zolders en andere werkplekken virtueel mogen bezoeken. Op deze manier heeft onze Taskforce Corona veel klanten geholpen bij het aanvragen van de Corona subsidieregelingen en nog steeds kunt u een beroep op hen doen.

De files verdwenen en de Thaj Mahal werd weer zichtbaar. We hadden minder reistijd nodig en daardoor meer tijd voor elkaar. Wat eerst niet mogelijk leek, werd langzaam algemeen aanvaard. Geleidelijk kregen we onze vrijheid weer een beetje terug. De economie begon weer te draaien. Wij mochten onder strikte voorwaarden weer op kantoor werken. We mochten zelfs onze klanten weer bezoeken om, met anderhalve meter afstand, de jaarrekeningcontroles uit te voeren. En gelukkig ook weer sporten en de horeca bezoeken. Ik heb daar van genoten, net als u.

Sinds de COVID-19 besmettingen weer hard oplopen, konden strengere maatregelen niet uitblijven. Ik werk nu, net als velen, weer thuis. Daarbij geniet ik van een (t)huisgemaakt kopje koffie en vertrouw er op dat we samen voorzichtig zijn en niet weer terug hoeven naar de lockdown. Want daar is uiteindelijk niemand bij gebaat.