Spring naar content

Als student aan de slag bij Witlox VCS

23 november 2018

Arthur was bij ons in dienst als student, een bijbaan naast zijn studie / afstuderen. Wij vroegen hem hoe hij zijn tijd bij Witlox VCS ervaren heeft. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan snel verder.

Waar heb jij je de afgelopen maanden vooral mee bezig gehouden?
Als werkstudent bij Witlox VCS heb ik de afgelopen maanden ondersteuning geboden aan de vaste medewerkers op de audit-afdeling. Na een introductiedag op kantoor mocht ik meteen al mee naar mijn eerste klant. Hier was ik onder andere verantwoordelijk voor het controleren van data op verschillende plekken om bijvoorbeeld de volgende vragen te kunnen beantwoorden; Zijn de producten die op de verkoopfactuur staan ook daadwerkelijk verstuurd? Is het bedrag op de factuur ook daadwerkelijk betaald? Komen de bedragen op de balans aan het begin van dit jaar overeen met de bedragen op de balans aan het eind van vorig jaar?

Daarnaast mocht ik ook meteen al met de financial controller in gesprek over de cijfers; Waarom waren er op bepaalde punten zulke grote afwijkingen met voorgaande jaren?

Hoe heb jij de begeleiding in het team ervaren?
Klantbezoeken, het meteen al gesprekken met klanten voeren en het aan de slag gaan met echte cijfers vond ik in het begin best spannend, maar ik werd bij mijn werkzaamheden goed ondersteund door een ervaren Assistent Accountant (John) en twee RA’s (Mustafa en Eric). Hoewel ik soms meerdere keren per uur vragen had, had ik het gevoel dat zij echt de tijd voor me namen, niet alleen om te vertellen wát ik moest doen maar ook waarom en hoe ik dit het beste aan kon pakken. Het voelde voor mij alsof ik mét hen werkte en niet voor/onder hen. Door deze manier van werken heb ik ontzettend veel geleerd over het vak en alles daaromheen.

Wat heeft het ervaren van het beroep in de praktijk jou gebracht?
Ik had zelf nogal een vaag idee van het beroep tijdens mijn studie en wilde graag ervaren hoe het zou zijn om accountant te worden. Ik kreeg tijdens mijn werkzaamheden ook een veel beter beeld van de stof die ik bij mijn studie behandelde. Ook vond ik het ontzettend leuk om bij veel verschillende bedrijven langs te gaan en te zien wat er nou schuilgaat achter die cijfers die je uiteindelijk in een jaarrekening ziet.

Wat blijft jou het meeste bij?
Werken voor Witlox VCS was voor mij een fantastische aanvulling op mijn studie. De flexibiliteit die zij hierbij boden was ook erg fijn. Dit was verreweg de leukste baan die ik tot dusver gehad heb omdat ik hier echt wat heb geleerd dat ik de rest van mijn leven kan gebruiken, maar toch vooral door de prettige samenwerking met de mensen in het team.