Spring naar content

Wees op tijd met uw aanvraag WBSO/RDA!

07 mei 2014

Wilt u (ook) vanaf 1 juli 2014 gebruik maken van de WBSO/RDA wees dan op tijd met uw aanvraag. Een aanvraag kunt u indienen tot en met 31 mei 2014, maar wacht daarmee niet tot de laatste dag. Bent u zelfstandig ondernemer dan geldt deze datum niet. U kunt nog tot en met 30 september 2014 WBSO/RDA aanvragen voor 2014.

WBSO/RDA

Heeft u werknemers in dienst die speur-en ontwikkelingswerk (S&O) verrichten, dan kunt u mogelijk gebruik maken van de WBSO (Wet Bevordering Speur-en Ontwikkelingswerk). Met de WBSO kunt u de loonkosten voor S&O binnen uw bedrijf verlagen. Ook een zelfstandig ondernemer kan gebruik maken van de WBSO. Voor hem of haar is er de S&O-aftrek in de inkomstenbelasting. De Research en Development Aftrek (RDA) verlaagt de overige kosten en uitgaven van speur-en ontwikkelingswerk.

WBSO/RDA aanvraag

Om in aanmerking te komen voor de WBSO en de RDA, moet u tijdig een aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Als werkgever kunt u maximaal drie keer per jaar een WBSO-aanvraag indienen voor een periode van minimaal drie en maximaal twaalf kalendermaanden. De aanvraag mag meerdere projecten bevatten en moet minstens één kalendermaand voor het begin van de projectperiode worden ingediend. Bent u zelfstandig ondernemer, dan geldt dit maximum niet. U kunt nog tot en met 30 september ongelimiteerd aanvragen indienen.

Let op!
Bedrijven die (ook) na 1 juli 2014 gebruik willen maken van de WBSO/RDA kunnen nog tot en met 31 mei 2014 een aanvraag indienen. Dat heeft RVO.nl onlangs laten weten. Ook waarschuwt de Rijksdienst bedrijven om niet tot de laatste dag te wachten met het indienen van een WBSO/RDA- aanvraag. Eind mei is RVO.nl namelijk enkele dagen gesloten vanwege het Hemelvaartweekend.

Indienen aanvraag

Uw aanvraag voor WBSO/RDA kunt u via internet indienen. Dat kan via een onlineformulier op eLoket of via het aanvraagprogramma op uw computer. Voor het indienen van de WBSO/RDA-aanvraag moet u zich online kunnen identificeren.

Let op!
Het aanvragen van WBSO/RDA gaat wijzigen. Vanaf 1 juli 2014 is het niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen met een certificaat. Aanvraag is dan alleen nog mogelijk met eHerkenning 2+.