Spring naar content

Tijd om uw huis te laten opknappen!

11 maart 2013

Vanaf 1 maart jl. kunt u als woningeigenaar fors besparen op bijvoorbeeld een installateur, aannemer, bouwbedrijf of hovenier. Vanaf deze datum is er tijdelijk een tariefsverlaging ingegaan voor de btw op bepaalde arbeidskosten. Wilt u dus een nieuwe badkamer, een dakkapel of serre aanbrengen of een nieuwe tuin aanleggen, dan bent u de komende maanden goedkoper uit.

Normaal gesproken betaalt u 21% btw, maar met de tijdelijke maatregel tot 1 maart 2014 hoeft u slechts 6% af te rekenen over de arbeidskosten wanneer uw bestaande woning (ouder dan twee jaar) wordt verbouwd of gerepareerd. Ook het aanleggen en onderhouden van tuinen valt onder de verlaging. De maatregel is een onderdeel van het woningmarktakkoord. De btw-verlaging geldt echter niet voor de materiaalkosten.

Tip:
Het lage btw-tarief van 6% mag ook worden toegepast op de arbeidskosten voor het ontwerpen of vervaardigen van bouwtekeningen door bijvoorbeeld architecten. Voorwaarde is wel dat het architectenbureau dan ook de renovatie aan uw woning begeleidt.

Het lage tarief is alleen van toepassing als de dienst is afgerond op of na 1 maart 2013 en vóór 1 maart 2014. Op deelfacturen is dus het hoge tarief van 21% van toepassing als de opdracht pas is afgerond in maart 2014 of later.