Nasmaak voor bedrijfsbarbecue?
14 juli 2015
Het organiseren van een barbecue voor uw personeel zal dit jaar meer aandacht van u vragen. U komt fiscaal namelijk niet meer in aanmerking voor een vrijstelling, zoals u wellicht wel gewend was.
In het kader van de werkkostenregeling (WKR) moet u nu nagaan of u de uitgave voor de barbecue als loon voor uw werknemer gaat verantwoorden of onder de vrije ruimte gaat brengen. Merkt u de uitgave aan als loon dan moet u daarover loonbelasting afdragen. Brengt u het onder in de vrije ruimte dan is het belastingvrij maar wordt uw vrije ruimte wel opgesoupeerd. Aan beide opties kleeft dus een nasmaak.
Eigen terrein
Wist u dat wanneer u de barbecue op uw eigen terrein geeft, de consumpties (drankjes, snacks en dergelijke) volledig onbelast zijn? U hoeft dan alleen voor de maaltijd € 3,20 tot het loon van uw werknemer te rekenen of in de vrije ruimte onder te brengen. Let u er wel op dat uw eigen terrein kwalificeert als ‘werkplek’. Dit is een ruimte waar u als werkgever een doorlopende Arbo-verantwoordelijkheid voor heeft. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue in de kantine, een tent op het eigen parkeerterrein of op het grasveld naast uw pand.