Spring naar content

Glaslookpanelen aan zijkant bestelauto toegestaan

19 juli 2017

De Belastingdienst heeft bekend gemaakt dat aan de buitenkant van de laadruimte van een bestelauto glaslookpanelen, ook wel blinderingspanelen genoemd, mogen worden gemonteerd die van echt glas zijn gemaakt. De blinderingspanelen moeten wel zijn voorzien van een zogenoemd E-keurmerk.

Algemene eisen bestelauto

Bestelauto’s zijn er in verschillende soorten. Voor een bestelauto betaalt u als ondernemer geen bpm en minder mrb. De bestelauto moet dan wel aan de wettelijke eisen voldoen. Elke bestelauto moet een laadruimte met een vaste, vlakke laadvloer hebben over de hele breedte en lengte van de laadruimte en hierin mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn.

Tip:
Kijk op de site van de Belastingdienst welke specifieke eisen worden gesteld voor de kwalificatie ‘bestelauto’.

Specifieke eisen bestelauto

Daarnaast gelden er per type bestelauto verschillende eisen, die onder meer betrekking hebben op het al dan niet aanwezig zijn van ruiten in de zijkant van de laadruimte.

Is de laadruimte niet voorzien van zijruiten of heeft die één zijruit aan de rechterkant, dan mag u aan de buitenkant van de laadruimte glaslookpanelen of panelen van glas, voorzien van een E-keurmerk, monteren.

Let op!
Het is niet toegestaan de aanwezige zijruiten te laten zitten en aan de binnenkant ondoorzichtige panelen te monteren. Doet u dit wel, dan wordt uw bestelauto als personenauto aangemerkt. U moet dan bpm betalen en meer mrb.