Spring naar content

Btw op consumptiemunten tijdens carnaval

23 februari 2017

Het carnaval staat weer voor deur. Een evenement waarbij ook met consumptiemunten wordt gewerkt. Wees u bewust van de behandeling van de btw op deze consumptiemunten. Zo blijft het carnaval ook voor u een feest!

Bij de verkoop van consumptiemunten is nog geen btw verschuldigd. Dat is wel zo praktisch, omdat op dat moment ook nog niet bekend is welke consumpties voor deze munten genuttigd worden. Dit is wel bekend op het moment dat de consumptiemunten als betaalmiddel worden ingezet.

Welk tarief?

U berekent de btw daarom op het moment dat de consument deze bij u inlevert. Het btw-tarief dat berekend moet worden, is afhankelijk van de consumptie die met de consumptiemunt wordt aangekocht. Betreft dit eten en drank zonder alcohol dan bedraagt de btw 6%, voor alcoholische dranken bedraagt de btw 21%.

Tip:
De berekening van de btw is niet anders dan wanneer in geld wordt betaald. Neem voor meer informatie hierover contact op met onze adviseurs.

Let op!
Zorg voor een juiste en sluitende administratie, zodat u over munten die niet zijn gebruikt alsnog btw moet betalen. Datzelfde geldt voor munten die aan het einde van de avond weer ongebruikt worden ingewisseld voor geld.