Spring naar content

Besteed zorg aan het benutten van subsidiekans uit het Stagefonds Zorg

27 september 2017

Indien u als zorgaanbieder stageplaatsen ter beschikking stelt aan studenten, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding vanuit het Stagefonds Zorg van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (hierna VWS). Het Stagefonds Zorg biedt stageaanbieders (achteraf) een bijdrage in de kosten van de stagebegeleiding. De subsidieaanvraag voor het schooljaar 2016-2017, dient uiterlijk 1 oktober 2017 te zijn gedaan.

Voor vergoeding uit het Stagefonds Zorg komen in aanmerking: instellingen die zorg leveren en stages realiseren voor studenten die een verpleegkundige, verzorgende of sociaalpedagogische opleiding volgen, of een opleiding tot dokters-, apothekers-, of tandartsassistent. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding uit het Stagefonds Zorg, dient u als zorgaanbieder te zijn geregistreerd bij Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (hierna SBB) als zijnde erkend leerbedrijf. Indien u als erkend leerbedrijf niet bent aangeschreven, dan kunt u in het online portaal van Ministerie van VWS een eigen aanvraag opstellen met behulp van een blanco aanvraagformulier en het stroomschema.

Indien u als zorgaanbieder in aanmerking komt voor subsidie, dan heeft u recht op een vergoeding van minimaal € 1.800 en maximaal € 4.800, per stageplek. Het totale beschikbare budget voor het studiejaar 2016-2017 is € 112 miljoen. De verdeling van het budget is aangepast aan de verwachte ontwikkeling van de arbeidsmarkt in de zorg- en welzijnssector voor de beroepsgroepen.

Vanuit uw professie bent u dag en nacht bezig om zorg te verlenen en heeft uw wellicht geen gelegenheid deze subsidieaanvraag te doen. Daarom kunnen wij de aanvraag verzorgen zodat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit het Stagefonds Zorg. Tevens kunnen wij u begeleiden met de aanvraag bij SBB om als erkend leerbedrijf te worden aangemerkt. U kunt dan na afloop van het schooljaar 2017-2018 in aanmerking komen voor een vergoeding. Indien uw wenst dat wij u ontzorgen, dan kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs welke zijn verbonden aan de brancegroep Cure & Care.