Spring naar content

Aanvragen subsidie elektrische auto kan nog

05 januari 2022

Particulieren die een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen, kunnen hiervoor nog subsidie aanvragen. Hoewel er veel vraag naar de subsidie is, is de subsidiepot nog niet leeg, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer subsidie beschikbaar
Dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s nog beschikbaar is, komt omdat er dit jaar veel meer subsidie beschikbaar is. Een andere oorzaak is dat de subsidie dit jaar minder bedraagt dan vorig jaar, € 3.350 in plaats van € 4.000.

VoorwaardenAuto
Wie subsidie wil aanvragen, moet er snel bij zijn en voldoen aan de fiscale voorwaarden. Zo moet de auto een minimale actieradius hebben van 120 kilometer. Verder moet de catalogusprijs liggen tussen € 12.000 en € 45.000.

Niet voor ondernemers
De subsidie is in beginsel niet bedoeld voor ondernemers. Die kunnen de subsidie wel aanvragen, maar mogen de auto dan niet tot het bedrijfsvermogen rekenen.

Aanvragen via RVO
Geïnteresseerden kunnen de subsidie aanvragen via de RVO. Aanvragen kan digitaal via de site van de RVO, www.rvo.nl.

Ook occasions
De subsidie is ook beschikbaar voor occasions maar bedraagt dan, net als vorig jaar, slechts € 2.000. Voor deze categorie auto’s is minder subsidie beschikbaar, maar naar verwachting is dit deel van de subsidiepot minder snel uitgeput. Particulieren moeten dan ook vooral haast maken met aanvragen van de subsidie als het een nieuwe auto betreft.